בקצרה:
- פיתוח מוצר ב-אקטיב8 ישראל – active8 מדרסים בהתאמה אישית
- עובד ב-אורתופדיה ספורטופדיק Sportopedic Store IL
- מטפל ב-סהר צור – מדרסים בהתאמה אישית
- מטפל מוסמך לשעבר ב-כללית רפואה משלימה
- מרצה בקורסי עיסוי רפואי מוסמך/בכיר לשעבר ב-מירב, בית ספר לרפואה משלימה
- מבוגר פעיל, ריכוז והדרכה לשעבר ב-מכבי צעיר
- למד בOMT Training
- למד בסלע פיזיותרפיה
- למד Anatomy trains ב-kinesis inc
- למד במכון וינגייט
- למד Certified Dry Needling Practitioner ב-club physio
- גר בחדרה
נכון להיום:
נעים להכיר, סהר צור, בן 43, אבא לללין, הדר, תמר ואופיר. נשוי באושר לנפקו אנניה מחדרה.
מייסד ובעלים של חברת אקטיב מולדינג סיסמטמס בע”מ המייצרת את מותג ACTIVE8 מדרסים בהתאמה אישית.
בעלים של קליניקת ספורטופדיק המשלבת טיפולי רפואה משלימה וטיפולי פיזיותרפיה בחדרה ושמה דגש על אורתופדיה של מערכת התנועה, בה פעילותי המרכזית כיום הינה פיתוח חומרי גלם לתעשיית המדרסים והכשרת בעלי מקצוע בענף זה.
רקע מורחב:
מאז שאני זוכר את עצמי נמשכתי לחקר גוף האדם. כילד (וגם כיום) נפעמתי מהיכולת של גופנו להשתנות, לעלות מסת שריר, לרדת ולעלות באחוזי השומן ובמשקל.. מדהים.
היו לי רגישויות רבות, שמתי לב לפרטים רבים בסביבתי והייתי ער לכל השינויים הקטנים ביותר. אמא שלי, אחות במקצועה תמיד עוררה אצלי את “הורמוני הסקרנות” והיוותה עבורי ועבור חבריי אינציקלופדיה לרפואה. לכל שאלה תשובה. כל דבר נבדק על ידה באופן יסודי, כשלא העניקה תשובה שסיפקה אותה היתה ניגשת לספרים וחוזרת עם סיכום בכתב ומסבירה בסבלנות רבה ואני עם הרגישויות שלי – שאבתי והכלתי הכל! כשהייתי בן 10 עברה משפחתי דירה לאזור מגורים שהצריך גם מעבר לבית ספר חדש.
בגיל 11 כבר סבלתי מעודף משקל..
לקראת גיל 16 כחלק מהמאבק בהשמנה התחלתי להתאמן בקבוצת כושר גופני ובחדר כושר בהדרכתו של אחד מהאנשים שהיוו השראה בחיי מבחינה מקצועית ואישית – דידי חממי. אימוני הכושר העניקו לי את הגוף שאותו רציתי “כשעצמתי את עיניי”..
התמסרתי לבריאות ולכושר באופן טוטאלי. התגייסתי ליחידה מיוחדת בצנחנים, הרגשתי הגשמה גופנית ונפשית.
במהלך השירות נפצעתי. פרקתי את הברך. כאן החל המסע שלי והתגלית. עולם השיקום נחשף לפניי. הבנתי כמה הפער בין הידע הרב שנצבר במהלך שנות קיומנו כבני אדם בעולם הרפואה והמדע שהתפתח בעקבותיו – עדיין דל לעומת הפרקטיקה. השיקום שלי לא היה פשוט ולא בגלל חומרת הפגיעה הגופנית כי אם בגלל הנפשית. מצאתי את עצמי נלחם בנטייה שלי להשמנה כשאין ביכולתי אפשרות להניע את גופי כמו שהתרגלתי. נפגשתי עם אורטופדים מומחים וקיבלתי המלצות לתרופות נוגדות כאב, פיזיותרפיה ואף המלצות של “ללמוד לחיות עם הכאב“.
המהפך חל בבי”ח הלל יפה בחדרה במחלקת הפיזיותרפיה כאשר טיפלה בלי פיזיותרפיסטית בשם זהבה ששינתה את חיי. זהבה אמרה לי שאכן אני אצטרך טיפולי פיזיותרפיה כל החיים. אך זה לא נורא כלל אם אהפוך את הפיזיותרפיה לחלק מהחיים… אימונים גופניים, תרגילי התנגדות בחדר כושר, חיזוק שרירים באופן ממוקד – כל אלו הינם חלק מפיזיותרפיה יום יומית. ברגע, שנעשתה ההקבלה, חיי נהיו קלים יותר, זהבה חיברה אותי לעולם שאני מכיר, עולם הכושר הגופני, אולם בצורה שונה.. האימונים מתונים יותר אך המטרה נשארה זהה -לשמר ולשפר את הבריאות.
באופן טבעי ניגשתי ללימודי כושר גופני ובריאות במכון וינגייט כשבהמשך חיפשתי כלים טיפוליים והרהרתי בלימודי אח מוסמך טיפול נמרץ או פיזיותרפיה. בעצתה של אימי – בחרתי ברפואה המשלימה.
הוסמכתי כמדריך למועדוני בריאות וכושר וכמטפל מגע בשנת 2000 ומיד התחלתי לעסוק בתחום שהתחיל כתחביב והפך עבורי למקצוע אהוב ואותי לאחד מהמטפלים החלוצים והמובילים בארץ בגישה טיפולית מערבית שפשוט לא רוצה להפסיק ללמוד.
להלן חלק מהסמכותיי: