תפריט
לא נמצאו מוצרים בסל.

אורח חיים בריא

השאירו פרטים ואחזור אליכם בבהקדם

ניהול אורח חיים בריא המצב בצפון לא מקל עלינו.. רובנו נתונים תחת לחץ ומתח רב. אנו עצבניים וזה מה שיגרום לנו לשלם מחיר יקר. גם בהרגשה וגם בבריאות! (נכתב בזמן מלחמת לבנון השניה מאת סהר צור)
אפשר גם אחרת! הדבר החשוב ביותר הוא לקחת אחריות על מצבך הגופני והנפשי:
1. עלינו לאכול טוב. פירות טריים ירקות וחטיפי בריאות.
2. לשתות הרבה. לפחות שמונה כוסות מים ביום (אפשר ואף רצוי להסתובב עם בקבוק ליטר וחצי).
3. להקפיד על כמות מספקת של שעות שינה. למתקשים להירדם יש לעמם את האור בחדר כ-30 דק’ לפני השינה. פעולה זו תגרום לשפעול תהליכי השינה ולהקלה בהירדמות.
4. להתמיד בפעילות גופנית. הפעילות הגופנית גורמת לעלייה של רמת האנדורפינים בדם (שהם הורמונים מעוררי שמחה).
5. פנה זמן בסדר יומך הקבוע ל”זמן איכות”, שמיעת מוזיקה, קריאת ספר טוב, עיסוי, פעילות גופנית וכו’
|6. קבע לעצמך “זמני שקט”, הרחק מהטלפונים ומרעש ההמולה. צא לצעדה בפארק ו”נקה את הראש..” טיפים לעיסוק בפעילות גופנית הפעילות הגופנית מעלה את רמת חוסנו של הגוף והתנגדותו למחלות ומפחיתה משמעותית מצבי חולי.
פעילות גופנית עקבית ומבוקרת, תתרום לשיפור באיכות החיים ותסייע בוויסות לחצים ומתחים נפשיים. על מנת להינות מיתרונותיה של הפעילות הגופנית יש להקפיד על מספר כללים: 1. תדירות הפעילות
2. משך המאמץ 3. עצימות תדירות הפעילות- מספר הפעמים שבהם נבצע את הפעילות במהלך השבוע. חשוב לציין שעל מנת שהפעילות תהיי יעילה יש לחזור עליה שלוש פעמים בשבוע וזאת על מנת ליצור שינוי פיזיולוגי משמעותי. המשוואה העיקרית היא הוצאה קלורית של כ- 2000 קלוריות לשבוע. משך המאמץ- ככל שהאימון יהיה ארוך יותר כך ההוצאה הקלורית תהיה גדולה יותר. רצוי להאריך את משך הפעילות מעל 20 -30 דקות מכיוון שאז השימוש בשומן כמקור אנרגיה יהיה הרב ביותר. רצוי להגדיל ולעשות שימוש בקפאין כחצי שעה לפני הפעילות האירובית ע”י שתיית כוס קפה שחור לזירוז תהליך זה. עוצמת האימון- ככל שדרגת הקושי של הפעילות תהיי גבוהה יותר כך תגדל ההוצאה הקלורית לכל דקה של פעילות. בנוסף, ככל שעוצמת הפעילות תהיי גבוהה יותר כך תגדל ההוצאה האנרגטית בהתאוששות שלאחר המאמץ . כמובן שחשוב להיות קשוב לגוף ולא להביא אותו לעוצמות שיפסיקו את האימון עוד בטרם הזמן המתוכנן לסיומו. מספר הנחיות כלליות שיעזרו לך לתכנן טוב יותר את האימון
• בשלבים הראשונים של תוכנית האימון רצוי שמשך הפעילות לא יעלה על 20 דקות של פעילות גופנית קלה ומתונה ולהעלות בהדרגה את העוצמה רק לאחר שיפור בכושרנו הגופני. • יש להימנע מהיסחפות לאימונים קשים ותובעניים. מינון גבוה מידי עלול ליצור מצב של “עייפות נפשית” ולדעיכה מהירה של הרצון להתמיד ולעסוק בפעילות גופנית מסודרת. מומלץ לסגל התנהגות שתתרום להוצאה הקלורית היומית, כגון: הליכה במקום נסיעה, שימוש במדרגות במקום מעלית וכו’..
• יש להתאים את זמני האימונים לשעות המועדפות עליך ביום ובכל מקרה לא רצוי למשוך את שעת האימון לכיוון הלילה שכן זה יקשה על ההירדמות.
• יש להתחשב בתנאי מזג האוויר במידה והפעילות מתבצעת בחוץ. אין לבצע פעילות גופנית בחוץ בשעות החמות של היום. יש להקפיד לפעול בשעות הקרירות יותר של היום ולהקפיד על שתייה מרובה במהלך היום. • ההתמדה הינה החשובה ביותר בכל הקשור לפעילות הגופנית (מעבר לתזונה). ההתמדה יוצרת הסתגלות פיזיולוגית של הגוף לתוכנית האימונים. חשוב לזכור: אימון קצר וקל שווה יותר מחוסר אימון בכלל! הנחיות תזונתיות
• יש להקפיד על שתייה מרובה לפני הפעילות, במהלכה ובסיומה.
• 40 דקות עד שעה לפני תחילת האימון יש לאכול מזון עשיר בפחמימות- פרוסת לחם עם דבש, חטיף אנרגיה, פרי או פירות יבשים..
• מומלץ לאכול בסמוך לסיום הפעילות ולא לדחות את הארוחה זמן רב לאחר סיום האימון. לסיכום: נראה כי ארגון מחדש והקפדה על פרטים קטנים ומשמעותיים , תסייע לנו לווסת את מערך הלחצים בו אנו נתונים. חשוב מאוד להמשיך ולבצע את הפעילויות הגורמות לנו להנאה-לא לזנוח פעילויות אלה כאשר אנו שרויים במצב לחץ נפשי הולך וגדל. אל תוותר על פעילות גופנית, על האזנה למוסיקה או על יציאה לחיק הטבע. הדאגה לעצמך בראש ובראשונה, היא הבסיס החשוב ביותר לאחריות על בריאותך.

להתייעצות התקשרו: 1-700-052-053

דילוג לתוכן