תפריט
לא נמצאו מוצרים בסל.

Plantar Fascilitis ודורבן העקב

השאירו פרטים ואחזור אליכם בבהקדם

המעטפת הפאשיילית – Plantar Fascia הינה רצועה חזקה ביותר המחוברת לחלק התחתון של עצם העקב ועד לרקמת החיבור של אצבעות כף הרגל. תפקידה לייצב את הקשת האורכית של כף הרגל.
Plantar Fascilitis היא דלקת של הפאשייה באזור החיבור שלה לעצם העקב ודורבן העקב, היא בליטה קטנה – זיז גרמי, בחלקו התחתון של העקב וצורתו כקוץ הפונה קדימה.
האם הדורבן הוא שגורם לכל הכאבים בכף הרגל?
הדורבן ממוקם עמוק יחסית לפאשייה הפלאנטרית וקיים בכ- 10% מהאוכלוסיה. במרבית המקרים הוא אינו גורם לכאב.
בכ- 50% מהסובלים מ- Plantar Fascilitis נמצא כי קיים דורבן ולכן נוטים לקשר את הדורבן לכאב אך קשר זה אינו ברור ומוכח.
הגיל הממוצע בספרות הרפואית של Plantar Fascilitis הינו 45. אם זאת בשנים האחרונות נחשפתי למספר רחב של מטופלים בשכבות גיל צעירות (עשור 2 ו-3 לחיים) עם סימפטומים של Plantar Fascilitis.
נמצא גם כי Plantar Fascilitis הינו שכיח יותר בנשים ולאנשים בעלי משקל יתר ובמקצועות המצריכים עמידה ממושכת כמו גם אצל אנשים העוסקים בריצה.
התהליך הדלקתי נוצר בשל העומס המחזורי באזור רקמת החיבור של הפאשייה לעצם העקב, שם נוצרים קרעים מיקרוסקופיים ומתחיל תהליך דלקתי שבסופו מתרחש תהליך ריפוי איטי והיווצרות של רקמה צלקתית המעבה את אזור הפאשייה בעקב.
מתי מרגישים את עיקר הכאב בעקב?
התלונה הנפוצה ביותר על כאב היא בצעדים הראשונים של הבוקר או לאחר מנוחה. לעיתים ניתן לראות שהכאב מופיע בשני העקבים.
כמה זמן בממוצע נמשך הכאב בעקב?
משך הכאב הוא כמה חודשים ולעיתים רחוקות גם כמה שנים.
כיצד ניתן לאבחן דורבן?
ניתן לאבחן ע”י צילום רנטגן פשוט, כמו גם אולטראסונד שיכול להדגים עיבוי של הפשייה.
MRI יכול להדגים עיבוי של הפאשייה ושינויים דלקתיים כרוניים.
מכיוון שהאבחנה היא קלינית, לרוב אין צורך באמצעים הנ”ל על מנת לאבחן.
כיצד ניתן לטפל???
קיימים סוגים שונים של טיפולים בדורבן ובדלקת בפאשייה, אך מניסיון אין דבר אחד שנכון לבצע ולרוב נדרש לניסוי וטעייה עד להצלחה בהפחתת הכאב.
להלן הפעולות מהפשוט ועד המורכב:
1. מנוחה – זהו האמצעי הראשוני להפחתת כאב. הפחתת הפעילות הגופנית ורמת הפעילות הספציפית של אזור הכאב.
2. שימוש במדרסים אנטומיים – לתמיכה בקשת המדיאלית ולהפחתת הלחץ מהחלק האחורי של העקב. ישנם גם מדרסי סילקון לחלק האחורי של העקב בלבד (בעל הנקודה הכחולה).
3. טיפול רפואי משלים – חלק נכבד מהניסיון האישי שצברתי הוא בטיפול בבעיה מסוג זה. פיתחת שיטה יעילה המשלבת מספר טכניקות ייחודיות להפחתת הכאב.
4. התעמלות מתקנת, פיזיותרפיה, מתיחות לפאשייה.
5. תרופות נוגדי דלקת ממשפחת נוגדי דלקת שאינן סטרואיד, דוגמת ארקוקסיה ואטופן.
6. זריקת סטרואידים – הסטרואידים מוזרקים מקומית לאזור הכאב, ברוב המקרים ישנה הקלה מיידית אך היא לא נמשכת זמן רב. כמו כן, הסטרואידים מייבשים את השומן של כרית העקב ולכן כדאי להימנע מזריקה חוזרת.
7. גלי הלם – בדומה לריסוק אבנים בכליות, משתמשים בגלי קול המשודרים בעוצמה לאזור הכאב. הטיפול בדרך כלל מועיל החל מהפעם הראשונה אך יש לחזור מספר פעמים עד להפחתת הכאב.
8. ניתוח – רק לאחר שמוצו כל אפשרויות הטיפול השמרניים. בניתוח חותכים חלק מהפאשייה בסמוך לעקב. ידוע לי על מקרים של מטופלים שהכאב חזר להם מספר חודשים/שנים לאחר שנותחו.

להתייעצות התקשרו: 1-700-052-053

דילוג לתוכן